יונ
2014
קציצות ירק טבעוניות
כשמאיה אמרה לי שהיא הכינה עוגת פטרוזיליה יכולתי להגיב רק בצורה שבה כל אדם שפוי אחר היה מגיב- הודעתי לה חגיגית שאני מגיעה לארץ עוד מעט ושתכין לי עוגת פטרוזיליה כדי לטעום.
עוגת פטרוזיליה, זה נשמע הזוי מספיק כדי להיות טעים, ולמען האמת אני מספיק אקספרימנטלית בכדי להנות מפטרוזיליה בכל מיני שילובים מוזרים. העוגה באמת הייתה מעולה, באתי לטעום ועל הדרך הכנתי גם לביבות פטרוזיליה טבעוניות שרצו לי בראש כבר איזו תקופה, מה שאומר שאנחנו מגישות לכם כעת את שיתוף הפעולה החגיגי והאימתני הנ"ל בנושא פטרוזיליה.
כי פטרוזיליה זה טעים, כי פטרוזיליה זה ירוק, כי יש בפטרוזיליה מלא ברזל וזה בריא, וכי יש עכשיו מונדיאל ובאיזשהו אופן זה מצדיק מרתונים של אוכל שנראה כמו דשא (כדורגל, דשא, פטרוזיליה, תזרמו איתי עם העניין הזה, סבבה? עולם האסוציאציות שלי קצת צולע כרגע, ואני לא מבינה בספורט אבל צריכה תירוץ די קלוש כדי לפרסם לביבות פטרוזיליה כי זה בכל מקרה דבר כל כך טעים שלא נראה לי שצריך אירוע מיוחד כדי להכין אותו).
הלביבות האלה פשוטות מאוד להכנה, ובעצם לא צריך בשבילן הרבה זמן או הרבה כלים או הרבה רכיבים. מדובר בעיקר בפטרוזיליה עם קצת קמח חומוס שמדביק אותה, וכמה תבלינים (שאפשר גם לשנות לפי הטעם ולפי מה שיש בבית).
הטעם דומה לזה של חביתת ירק, רק יותר מוצלח, וגם טבעוני. הטיגון הוא במעט שמן, אז אין את הסירחון והמכה הבריאותית של טיגון לביבות בשמן עמוק, וצריך רק קערה אחת לבחוש בה ומחבת לטגן בה כמה רגעים. השוס האמיתי בעיני הוא השילוב של הקציצות האלה בסוף עם עמבה. החמצמצות של העמבה מחמיאה באופן כללי למאכלים מטוגנים ובמיוחד לטעמים האלה של פטרוזיליה וחומוס וכמון, וקציצות כאלה כשהן חמימות ופריכות, עטופות בפיתה טובה וטחינה ועמבה- הן לא פחות מטיול קצר לגן עדן של אמצע הקיץ.
הפוסט צולם במטבח של מאיה, עם אוסף כלי האמייל של מאיה, כל הצילומים נעשו על ידי מאיה, ודוגמנות הידיים עליי. כדי לקרוא על עוגת הפטרוזיליה בבלוג של מאיה תלחצו כאן ותשמעו "קליק".
כמה הערות חשובות:
קמח חומוס. נכון, הבטחתי שזה מתכון קל להכנה ובלי רכיבים שקשה להשיג (בכל זאת, שיתוף פעולה עם בצק אלים) אבל יש פה קמח חומוס, אז כן תצטרכו להגיע לשוק/ חנות טבע הקרובה. קמח חומוס הוא למעשה חומוס יבש רגיל טחון לאבקה, כך שאם יש לכם מעבד מזון חזק וטוב אתם יכולים פשוט לפורר בו חומוס רגיל לאבקה ויהיה לכם קמח. רוב הבלנדרים ומעבדי המזון הפושטיים לא יעשו את העבודה, ובמקרה כזה אפשר לקנות את הקמח בחנויות הטבע למיניהן וכמובן בשוק, באותם המקומות בהם אתם קונים לרוב קטניות.
עמבה. למרבה הצער, עמבה היא רוטב שנוי במחלוקת, כמו די הרבה מהדברים האהובים עליי שנוטים להיות שנויים במחלוקת (הל! אניס! עראק! כוסברה! אבוקדו! אצות!). אפשר כמובן לאכול את הלביבות גם בלי, אבל לדעתי זה מוסיף. הלביבות טעימות ולא יבשות בכלל בפני עצמן (אם מטגנים אותן כמו שצריך) אבל כיף לאכול לביבות עם איזשהו רוטב. מי שלא מחבב עמבה יכול לנסות יוגורט, או טחינה סגלגלה מערבוב של טחינה גולמית, שום, לימון, והמון המון סומאק. גם הצבע וגם הטעם מחמיאים ללביבות מאוד.
טיגון. טיגון זו אומנות שלמה, שקשורה בתיזמון נכון ושימוש במחבת מוצלחת. הטיגון של הלביבות האלה צריך להיות בשמן ממש ממש חם, אבל לא יותר מידי שמן (כי אז זה יוצא נורא שמנוני). מניחים גוש של בלילה על המחבת החמה ואחרי כמה שניות מזיזים אותו קצת, כדי שלא ידבק (אם רק מניחים בלילה על המחבת זה מהר מאוד נדבק). משטחים את הלביבה טיפה עם התרווד (כן, ככה קוראים לזה!) כדי שהיא תהיה בצורה יחסית שטוחה. אחרי שצד אחת מתחיל להשחים הופכים את הלביבה לצד השני. הלביבות צריכות להיות שחומות בסיום העניין, אבל לא שרופות. מסירים מהמחבת אל צלחת שטוחה שמצופה בנייר סופג, כדי שהיא תספוג עודפי שמן מהקציצה.
יאללה למטבח! (חומרים לעשר לביבות)
- שלושת רבעי כוס קמח חומוס
- שלושת רבעי כוס מים
- צרור פטרוזיליה גדול
- חצי בצל סגול קטן
- כף גדושה מאוד של טחינה גולמית
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון טחון, זרעי כוסברה, כורכום.
הכנה:
- שוטפים את הפטרוזיליה היטב (הדברים האלה נוטים להיות מלאי חול) וקוצצים דק.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
- מערבבים בקערה עם מזלג את קמח החומוס והמים, עד שיש בלילה אחידה יחסית. מוסיפים אליה את הפטרוזיליה, הבצל, והטחינה, ומערבבים עוד (בצילומים כאן ערבבתי את כל חומרי הבלילה ביחד, וזה גם יוצא טוב, אבל ערבוב בנפרד של קמח החומוס יכול לעזור למנוע גושים).
- מוסיפים את התבלינים לפי הטעם.
- מכינים בעזרת כף או עם הידיים לביבות קטנות מהתערובת.
- מחממים מאוד מחבת עם שמן טיגון, ומטגנים את הלביבות. אפשר לטגן בו זמנית כמה לביבות באותה מחבת וזה יוצא בסדר גמור, רק שימו לב שאתם הופכים את הלביבות בזמן ומזיזים אותן כמו שצריך כמה שניות אחרי שהן נחתו בתוך השמן החם.
- כשהלביבות מוכנות מוציאים אותן מהמחבת אל צלחת שטוחה שמצופה בנייר סופג. אוכלים אותן בעודן חמימות, עם עמבה או טחינה או פיתה או הכל ביחד.
שיהיה בתאבון,
וחג-כדורגל שמח,
עלמה
74 Comments על קציצות ירק טבעוניות
1Pingbacks & Trackbacks on קציצות ירק טבעוניות
-
[…] קציצות ירק עם קמח חומוס, של הבחורה הראשונה של הבישול הטבעוני ובישול בכלל, דברים בעלמה. […]
אפרת
16 ביוני 2014 at 22:07 (10 שנים ago)נפלא נפלא נפלא!! אני חייבת לנסות! (וגם להכין גרסת כוסברה לאסף)
Ravit Ashkenazi
7 בדצמבר 2019 at 9:44 (5 שנים ago)הכנתי את זה על מחבת נונסטיק. ללא טיפת שמן. יצא מדהים. תודה רבה
גל
16 ביוני 2014 at 22:29 (10 שנים ago)את יכולה לדמיין את החיוך שהיה לי עם התמונה של העמבה, נכון?
הכי פרש. טעים בעברית.
dvarimbalma
16 ביוני 2014 at 22:48 (10 שנים ago)גל אתה התאום הקולינארי שלי!
אלזה
16 ביוני 2014 at 22:35 (10 שנים ago)וואו, זה נראה נהדר!
עינב
9 באוגוסט 2014 at 14:26 (10 שנים ago)לא רק נראה! הכנתי היום ויצא מושלם
ל
16 ביוני 2014 at 23:05 (10 שנים ago)יש לי וידוי קצת מביך. לפני כמה ימים הכנתי לי שייק מקייל (כבר מביך), ואחרי שטחנתי את הקייל עם קצת מים (בבלנדר מוט כי זה מה יש) (ולפני שהוספתי פירות) סיננתי כדי שלא יתקעו לי דברים בשיניים. אבל קצת התבאסתי לזרוק את הסחלה שנשאר אחרי סינון, אז הכנתי ממנו לביבות מאד מאד דומות לשלך… טוב, רק עם ביצה וקישוא. ואפיתי בתנור. יצא ממש טעים, ככה שאני בהחלט הולכת לנסות גם את שלך.
שונרא
16 ביוני 2014 at 23:57 (10 שנים ago)שאלה חשובה מאודמאוד יש לי אלייך: *איך משיגים עמבה בארה"ב*?
אני נמצאת בקצה הצפון מערבי של הצפון-מערב וזה הדבר היחיד שאני לגמרי לא מצליחה למצוא או לשחזר כאן. בין היתר, כי אין לי מושג איך קוראים לזה בשום שפה (חוץ מ"עמבה". וזה לא עוזר לי כלל וכלל.)
תודה על כל רמז או בדל חוט!
dvarimbalma
17 ביוני 2014 at 0:52 (10 שנים ago)הפוסט הזה צולם בארץ, אז השתמשתי בעמבה של הארץ. בארהב אפשר לקנות כל מיני סוגים של צ'טני מנגו שהוא חמוץ שהוא למעשה עמבה. חפשי בחנויות ההודיות!
שונרא
17 ביוני 2014 at 1:02 (10 שנים ago)תודה! אמשיך לחפש!
ili
2 ביולי 2014 at 6:24 (10 שנים ago), sYou should have a kosher store close by if you somewhere near Bellevue WA
or you can easily fine it online
some Indian stores
and here is a link:
http://www.aviglatt.com/Products.asp?Action=Search
good luck
אחת
11 באוגוסט 2014 at 19:39 (10 שנים ago)רק עכשיו קראתי את הקושיה.
הדבר הכי קרוב שתוכלי השיג זה מנגו פיקל מחנויות הודיות. הטעם מאוד דומה, זה בעצם מנגו כבוש עם חילבה, והרבה פעמים גם עם צ'ילי
dvarimbalma
11 באוגוסט 2014 at 23:34 (10 שנים ago)תודה על התגובה! גם אני בינתיים חזרתי לניו יורק ולא מוצאת עמבה. נראה לי גם שאנחנו רגילים למשהו שההודים לא מכירים, כי העמבה השתנתה במעבר בין הודו לעיראק ואז לישראל. היהודים העירקאים הביאו איתם עמבה שאנחנו רגילים אליה אבל היא קצת שונה ממה שההודים אוכלים
אלון
26 בנובמבר 2014 at 15:07 (10 שנים ago)נכון לגמרי
ההודים עושים PICLED MANGO שטעמה מזעזע לרוב הבריות (אפילו לעיראקי הודי כמוני)
העמבה העיראקית עשויה מחילבה, כורכום ומלח לימון. ההודים לא מכירים אותה בכלל, אבל מכנים אותה בטעות "עמבה הודית". המנגו שבתוכה הוא רק לקישוט
dvarimbalma
26 בנובמבר 2014 at 19:25 (10 שנים ago)כן. מעניין אותי אם עיראקים באופן כללי אוכלים עמבה כזו היום (בעיראק) או שזה היה מאכל רק של היהודים ואז הם הביאו את זה איתם לארץ כשהם עברו לשם. אתה יודע אולי?
שונרא
26 בנובמבר 2014 at 19:34 (10 שנים ago)זו לא טעות של ההודים. ״עמבה״ זה (בערך) המלה ההודית שמשמעותה מנגו.
אני לא מצליחה לקבל תשובה מלאה לגבי התוכן של העמבה העירקית, אבל הניסיון הכי קרוב שלי באמת לא הכיל מנגו אלא חרדל (גרגרים), חומץ מתוק תוצרת בית, חילבה, כורכום, ומלח.
אני עדיין מחפשת מתכות אמיתי לדבר הזה.
dvarimbalma
28 בנובמבר 2014 at 21:51 (10 שנים ago)אמן שתמצאי מתכון. אני ממש רוצה עמבה כאן!
שונרא
28 בנובמבר 2014 at 22:42 (10 שנים ago)יש לי כמה וכמה מתכונים. אף אחד מהם לא פעל. כולם כללו מנגו. נכון לכרגע יש לי שש צנצנות במטבח של דברים שהם לגמרי לא עמבה.
אני חושבת שאלון בכיוון הנכון (המנגו בעמבה הוא רק לקישוט). אדווח!
מדלנקה
16 באוגוסט 2015 at 14:01 (9 שנים ago)האם אפשר בגירסה הזאת להכין קציצות מכל ירק? למשל: קישואים+תפו״א+בצל+פטרוזיליה (כל אלה כבר מבושלים אל דנטה)
dvarimbe
19 באוגוסט 2015 at 13:41 (9 שנים ago)האמת שזו נשמעת לי אפשרות טובה. קמח החומוס "ידביק" את הקציצות ויתן להן גם טעם מיוחד ומוצלח.
מיכל
23 בינואר 2020 at 19:12 (5 שנים ago)מסכימה עם הצ'טני מנגו.. אכן דומה.
הייתי מציעה, אם את לא מוצאת בחנויות יהודיות שפזורות ברחבי ארה"ב, אולי לגשת לדוכן פלאפל או שווארמה ולשאול את הערבי המקומי. ואם גם זה לא עוזר. אז אפשר לגמרי לשנס מותניים ולהכין עמבה ביתית, מתארת לי שזה לא אמור להיות מסובך מדי. בהצלחה!
מיכל
17 ביוני 2014 at 0:35 (10 שנים ago)מבירור שעשיתי בחנות תבלינים וכו' – קמח חומוס טוחנים מחומוס קלוי (הם טענו שחומוס "רגיל" היה מכסח להם את המכונה אם הם היו מנסים, ועדיף שאנשים בית לא ינסו.. 🙂
מ. מהצפון
17 ביוני 2014 at 5:18 (10 שנים ago)את כלי האמייל הייתי משאירה באוסף ולא משתמשת בו, כאן הוא משמש לערבוב העיסה, אבל רואים ברור שהוא סדוק בחלקו הפנימי העליון, אי אפשר להיות בטוחים שלא ישרו חתיכות מזעריות של אמייל.
אני אוהבת אמייל ישן, משתמשת כ"ואזה" ולא לשום מטרה שתאכל.
שיר
17 ביוני 2014 at 7:52 (10 שנים ago)נהדר!! אני מתה על חביתות ירק ושמחה לגלות אופציות טבעוניות לכל דבר. אגב בקציצות דומות שלי אני מוסיפה 1-2 פרוסות לימון כבוש או באין בנמצא (וחבל כי להכין לימון כבוש זה הכי קל ומתגמל בעולם)- אז כף ממרח לימון כבוש מהסופר. מוסיף חמצמצות גם כן. ועוד טיפ- כוסברה יבשה טחונה.
תודהההההה
ינוסה עוד היום:)
dvarimbalma
17 ביוני 2014 at 8:31 (10 שנים ago)לימון כבוש נשמע מצויין!
אנבל
17 ביוני 2014 at 8:04 (10 שנים ago)אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח רגיל?
dvarimbalma
17 ביוני 2014 at 8:30 (10 שנים ago)לצערי לא- יהפוך ליציקה.
Tomata
17 ביוני 2014 at 8:24 (10 שנים ago)מסתבר שהסיפור "היום מכינים במטבח לביבות" דפק דורות על דורות של דוברים ילידיים…
במקור תרווד הוא לא הכלי שמשמש להפיכת דברים מטוגנים אלא לבחישה או יציקה.
http://hebrew-academy.org.il/2012/03/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%A6%D7%A7%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%AA/
גילי
17 ביוני 2014 at 9:23 (10 שנים ago)רק רציתי לציין שקמח חומוס אפשר להשיג ברוב הסופרים הבינוניים עד גדולים במדפים של ה'טבעי' או של ה'נטול גלוטן'. אפילו אצלינו בבית שמש. אני עוד זוכרת שהייתי צריכה לנסוע במיוחד לשוק בנתניה כדי לקנות אותו…
הדר
17 ביוני 2014 at 17:17 (10 שנים ago)המתכון האדיאלי: לא מסריח מטיגון, בריא, טבעוני, ירוק… 🙂
אבישי
17 ביוני 2014 at 22:01 (10 שנים ago)נראה ונשמע נהדר –
בעיקר עם העמבה! יש אפשרות להפוך אותה לבילט-אין במתכון? יעני להוסיף אותה לתערובת הקציצות לפני הטיגון? אני נוהג לאלץ את סובביי לנסות דברים שנויים במחלוקת 🙂
dvarimbalma
18 ביוני 2014 at 9:57 (10 שנים ago)כן כמובן! אפשר להוסיף שתי כפיות עמבה לבלילה, זה יעשיר את הטעם. אבל כיף גם להוסיף רוטב עמבה על הקציצה המוכנה כי החמיצות שלה מדגישה את טעמי הפטרוזיליה ומרעננת את האוכל המטוגן.
לירון
18 ביוני 2014 at 20:25 (10 שנים ago)נראה מעולה והמתכון כבר נלקח! השאלה היא האם ניתן לאפות אותן במקום לטגן? אני לא חובבת שמן…:/
dvarimbalma
20 ביוני 2014 at 10:45 (10 שנים ago)לא ניסיתי, אבל אני חושבת שזה פחות מתאים- זה יהיה קצת כמו לאפות חביתה או פנקייק, בגלל המרקם של הלביבות…
הלן
19 ביוני 2014 at 9:01 (10 שנים ago)הקציצות לא נדבקו בכלל 🙁 גם הוספת טחינה וקוואקר לא עזרו. בסוף הכנתי מזה מין מקושקשת ויצא טעים.
dvarimbalma
20 ביוני 2014 at 10:26 (10 שנים ago)מוזר לשמוע, כי אצלי זה נדבק. נראה לי שצריך פחות לחשוב על קציצות ממש שמנמנות ועבות ויציבות ויותר על משהו שנראה כמו לביבות, כלומר לא מאוד עבה ולכן גם ההידבקות היא קצת אחרת. אבל זה לגמרי לא אמור להתפורר כליל…
מיקה
20 ביוני 2014 at 19:14 (10 שנים ago)אני שמתי כוס שלמה של קמח חומוס על שלושת רבעי כוס מים, כי אחרי ששטפתי את הפטרוזיליה, היא נשארה יחסית רטובה והבלילה לא היתה מספיק סמיכה. אז ממליצה להוסיף עוד קצת קמח במידה והקציצות מתפוררות.
ולעלמה – יצא ממממש טעים. טרפנו בנגלה אחת.
נועה
17 במרץ 2017 at 21:20 (8 שנים ago)הכנתי עכשיו יצא מעולה,
הכמויות של הקמח חומוס והמים לא נכונות
צריך אולי שליש מים על 3/4 קמח חומוס
הייתי צריכה להוסיף מלא קמח חומוס יותר ממה שכתוב כדי למצק.
ואין לי בעיה שזה יהיה דק כמו לביבה וחביתה
הילה
21 ביוני 2014 at 18:18 (10 שנים ago)הכנתי היום לארוחת בוקר, הן היו לקציצות קרות בתוך הכריכים!
מה שאני עשיתי:
בנפרד ערבבתי את הקמח חומוס והמים והתבלינים. במעבד מזון שמתי את הפטרוזיליה, עם חופן כוסברה, בצל סגול וקצת בצל ירוק. לפני שהפעלתי את המעבד מזון שפכתי פנימה את העיסת קמח חומוס.
זה הצריך רק שלוש דקות של ערבול על מהירות גבוהה.
לאחר מכן ביצעתי הכל לפי ההוראות שלך, אך ויתרתי על כמה קציצות בבת אחת – ועברתי לשתיים בכל פעם.
יצא מעולה וחוסל תוך דקות!
תודה 🙂
רון
21 ביוני 2014 at 21:30 (10 שנים ago)יצא מעולה אם כי נורא מתפרק.
אז חצי מהכמות ניסיתי בתנור – קיבלתי תוצאה יותר יציבה אבל עם טעמים חזקים יותר של הפטרוזיליה
רותי
24 ביוני 2014 at 0:07 (10 שנים ago)יצא מעולה (לא התפרק)
סיבוב ראשון טיגנתי במעט שמן, שנספג כולו.
סיבוב שני – במחבת מאד חמה (אש גבוהה), ללא שמן. בדיוק כמו בהנחיות, להזיז קצת די מיד כדי שלא ידבק, ואחרי זמן קצר להפוך.
היה ממש קשה להפסיק לאכול 🙂
כבר מתכננת את הוריאציות.
dvarimbalma
24 ביוני 2014 at 8:21 (10 שנים ago)שמחה מאוד לשמוע רותי יקרה!
מירב
25 ביוני 2014 at 17:14 (10 שנים ago)לא היה לי קמח חומוס, החלפתי בקמח סויה שבמקרה היה..
טעים מאד 🙂
dvarimbalma
29 ביוני 2014 at 12:46 (10 שנים ago)שמחה מאוד לשמוע! תודה שחזרת לספר. מעולם לא השתמשתי בקמח סויה אז אני שמחה ללמוד דברים חדשים…
לירון
29 ביוני 2014 at 9:50 (10 שנים ago)היי עלמלה, שאלונת נוספת: האם אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזילה? או גם וגם? והאם את ממליצה על עוד ירק (כמו חובזה למשל)?
תודה!
dvarimbalma
29 ביוני 2014 at 12:44 (10 שנים ago)לגמרי אפשר לערבב המון סוגים של ירוקים, וזה גם יהיה טעים. רק לשמור על פרופורציות עם העיסה, כדי שהקציצות לא יתפרקו.
לירון
29 ביוני 2014 at 12:46 (10 שנים ago)תודה מתוקית!
http://veganslaughterer.co.il
29 ביולי 2014 at 18:45 (10 שנים ago)תשמעי.. הן יוצאות פשוט ממכרות, צריך להכין כמות כפולה כדי לצלוח את הכנתן והגשתן 🙂 דליקטס.
ורד פריד
29 באוגוסט 2014 at 20:45 (10 שנים ago)ממש קל להכנה וטעעעעעעעים תודה
שרית
31 באוגוסט 2014 at 10:21 (10 שנים ago)היי, עשיתי בדיוק בדיוק לפי ההוראות, הקציצות התפרקו לחלוטין לא היה אפשר בכלל לאכול אותן… מה יכולה להיות הסיבה?
dvarimbalma
31 באוגוסט 2014 at 17:31 (10 שנים ago)אני חושבת שזה אולי עניין של הצורה של הקציצה- לעשות את זה פחות עבה ויותר כמו לביבה
לאה
24 באוקטובר 2014 at 15:13 (10 שנים ago)קציצות טעימות ומשביעות… קלות להכנה.
תודה רבה על המתכון! יצא מעל ומעבר!
עמי
1 בנובמבר 2014 at 3:04 (10 שנים ago)נהדר! וכל הכבוד על האומץ להמליץ פומבית על עמבה… מאד חסר!
מיכל
14 בינואר 2015 at 9:08 (10 שנים ago)באיזה שמן את מטגנת?
dvarimbalma
18 בינואר 2015 at 19:01 (10 שנים ago)בדכ שמן קנולה או שמן זרעי ענבים. נהגתי לטגן בשמן זית, אבל זה נשרף מהר מידי
לאה
6 באוגוסט 2015 at 18:14 (9 שנים ago)מישהי הציעה להוסיף לימון כבוש בצד. נשמע מעניין, רק איך מכינים?
מקווה להכין היום את הקציצות שנראות טעימות, ומזכירות לי את פשטידת הירק הפרסית של סבא לי ז"ל
גניה
15 בספטמבר 2015 at 15:07 (9 שנים ago)שלום, קצת רחוק מפרסום הפוסט, אבל בכל זאת אנסה – האם אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים אדומות?
dvarimbealma
20 בספטמבר 2015 at 0:12 (9 שנים ago)כן וזה יוצא נהדר
דנה
10 באוקטובר 2015 at 16:17 (9 שנים ago)אני אלרגית לשומשום ולכן טחינה גולמית בעייתית.
במה אפשר להחליף?
dvarimbealma
13 באוקטובר 2015 at 5:57 (9 שנים ago)חמאת שקדים!
נוי
27 בדצמבר 2015 at 22:52 (9 שנים ago)עלמה, את יכולה לדמיין וריאציה ללא בצל? בשביל חבר שאלרגי. אולי שום וגזר נניח?
dvarimbealma
31 בדצמבר 2015 at 12:48 (9 שנים ago)כן, נשמע טוב. אלרגי גם לבצל ירוק? לעירית?… כי אלו יכולים להיות תחליפים טובים
מיכל
13 במרץ 2016 at 20:29 (9 שנים ago)סוף סוף הכנתי, ויצא נהדר! בהחלט מתכון שיתווסף לרפרטואר הקבוע שלי.
dvarimbealma
14 במרץ 2016 at 18:53 (9 שנים ago)כיף מאוד לשמוע. אכלת עם עמבה או בלי עמבה?….
ויקי
20 באפריל 2016 at 11:35 (8 שנים ago)היי
האם משתמשים בזרעי כוסברה שלמים כתבלין? לא צריך לטחון או לקלות?
תודה רבה!
dvarimbealma
23 באפריל 2016 at 6:50 (8 שנים ago)לגמרי זרעים שלמים, וזה ממש טעים. לא צריך לטחון ולא לקלות (למרות שאפשר, אבל אז זה כבר אפקט אחר של טעם)
נעמה
29 באוקטובר 2016 at 10:00 (8 שנים ago)מה הסיכוי שאפשר לאפות את זה?
האם זה הבלילה יכולה להוות בסיס ללביבות/קציצות טבעוניות אחרות עם ירקות (גזר, קישוא… )?
אני בתקופה של טבעונות ללא גלוטן (מגבלות רפואיות) ואני מחפשת מתכון בסיסי טוב לקציצות/לביבות ירק.
עלמה
8 בנובמבר 2016 at 15:59 (8 שנים ago)זה דומה ללביבות ירק ולכן היה לי טוב לעשות את זה בטיגון עם מעט שמן במחבת. לא ניסיתי אפייה אבל אני לא בטוחה שזה ייצא טעים…
שירן
3 בדצמבר 2016 at 18:15 (8 שנים ago)מושלם! תודה על המתכון
עלמה
20 בדצמבר 2016 at 19:22 (8 שנים ago)בבקשה + לבריאות
עמרי
18 בפברואר 2017 at 14:37 (8 שנים ago)הכנו אותן אתמול לארוחה משפחתית והן נחלו הצלחה מסחררת
תודה על מתכון נהדר
עלמה
22 בפברואר 2017 at 14:36 (8 שנים ago)תודה על העידכון! כיף לשמוע
(ואם אתה מעלה תמונה לאינסטה נא לתייג אותי שאראה איך יצא!)
שמש
29 במרץ 2018 at 20:40 (7 שנים ago)קמח מצב יילך?